More

  Cum să schimbați locația în care sunt salvate capturile de ecran pe un Mac

  TutorialeCum să schimbați locația în care sunt salvate capturile de ecran pe un Mac

  Dacă sunteți un utilizator de Mac, este posibil să fiți familiarizați cu procesul de realizare a capturilor de ecran pe dispozitivul dvs. Dar știți unde sunt salvate aceste capturi de ecran? În mod implicit, capturile de ecran sunt salvate pe desktop-ul Mac-ului dvs., dar puteți schimba această locație și puteți organiza mai bine imaginile. În acest articol, vă vom arăta cum să schimbați locația în care sunt salvate capturile de ecran pe un Mac.

  Unde sunt salvate capturile de ecran pe un Mac?

  În mod implicit, capturile de ecran pe un Mac sunt salvate pe desktop și au un nume precum „Screenshot 2018-09-28 la 16.20.56”, indicând data și ora la care a fost realizată captura de ecran. Dacă utilizați Desktop Stacks în macOS Mojave sau o versiune ulterioară, puteți organiza desktop-ul astfel încât toate capturile de ecran să fie stocate într-un folder. Dar dacă doriți să schimbați locația în care sunt salvate capturile de ecran, vom arăta cum să faceți acest lucru.

  Dacă nu ați instalat macOS Mojave sau o versiune ulterioară pe Mac-ul dvs., veți avea la dispoziție aplicația Grab pentru realizarea capturilor de ecran. Grab salvează în mod obișnuit capturile de ecran în folderul Documents și, dacă nu ați modificat numele imaginii, aceasta va fi salvată ca „Untitled”.

  Cum să schimbați locația capturilor de ecran pe un Mac

  Dacă aveți instalat macOS Mojave, Catalina, Big Sur, Monterey sau Ventura, este foarte ușor să schimbați locația în care sunt salvate capturile de ecran. Urmați acești pași:

  1. Apăsați simultan tastele Command + Shift + 5. Aceasta va afișa o linie punctată pentru plasarea capturii de ecran.
  2. Uitați-vă în partea de jos a ecranului și faceți clic pe „Opțiuni”.
  3. Acum puteți alege un folder predefinit sau puteți selecta „Other Location” pentru a naviga la folderul dorit sau pentru a crea unul nou.
  4. După ce ați selectat locația dorită, capturile de ecran se vor salva acolo până când veți schimba din nou locația.
  5. Apăsați tasta Esc de pe tastatură pentru a închide opțiunile.

  Pe lângă „Other Location”, aveți și următoarele opțiuni: Desktop, Documents, Clipboard, Mail, Messages, Preview. De exemplu, puteți alege să salvați toate capturile de ecran într-un folder numit „Capturi de ecran” aflat pe desktop.

  Cum să schimbați locația capturilor de ecran pe versiunile mai vechi ale macOS

  Înainte de macOS Mojave, nu era chiar atât de ușor să îi spuneți sistemului de operare să salveze capturile de ecran în altă parte decât pe desktop. Cu toate acestea, puteți urma următorii pași pentru a schimba locația capturilor de ecran pe versiunile mai vechi ale macOS:

  1. Faceți clic pe Finder pentru a deschide o nouă fereastră.
  2. Creați un folder în Finder făcând clic dreapta în fereastra Finder. Denumiți-l „Capturi de ecran” sau oricum doriți să îl numiți.
  3. Acum deschideți Terminal (apăsați Command + Space și începeți să tastați „Terminal” până când apare iconița) și faceți clic pe acea iconiță pentru a deschide aplicația.
  4. În Terminal, tastați următoarea comandă: defaults write com.apple.screencapture location (Asigurați-vă că există un spațiu după „location” – fără acest spațiu comanda nu va funcționa)
  5. Trageți și fixați folderul „Capturi de ecran” în fereastra Terminal și va completa automat calea directorului.
  6. Apăsați Enter.
  7. Apoi tastați următoarea comandă pentru ca modificarea să intre în vigoare: killall SystemUIServer.
  8. O atenționare – nu ștergeți folderul pe care l-ați creat!
  9. Dacă doriți să aveți acces ușor la capturile de ecran de pe desktop, puteți crea un alias. Găsiți folderul pe care l-ați creat în Finder și faceți clic dreapta pe el.
  10. Alegeți „Create Alias” (Creați Alias).
  11. Trageți și fixați Aliasul pe desktop.
  12. Realizați câteva capturi de ecran pentru a verifica dacă totul funcționează.

  Dacă doriți să reveniți la locația implicită de salvare a capturilor de ecran, deschideți Terminal și tastați defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop (fără ghilimele) și apăsați Enter. Apoi tastați killall SystemUIServer (fără ghilimele) și apăsați Enter.

  Salvarea capturilor de ecran în clipboard

  Funcția Print Screen de pe un PC cu Windows funcționează puțin diferit față de un Mac. În loc să salveze o captură de ecran direct pe desktop, în Windows aceasta este salvată în clipboard. Apoi, trebuie să deschideți Photoshop, Paint sau orice altă aplicație de editare a imaginilor preferată, să creați un nou document și să lipiți captura de ecran în acesta.

  Dacă doriți, puteți reproduce această funcționalitate pe un Mac prin schimbarea tastelor utilizate pentru realizarea capturii de ecran.

  După ce ați folosit comanda Command + Shift + 4 pentru a crea linia de ghidaj, țineți apăsată tasta Ctrl în timp ce trageți cursorul peste zona dorită. Captura de ecran rezultată va fi copiată în clipboard, ceea ce înseamnă că o puteți lipi în Preview, Keynote sau într-un alt document, în loc să fie salvată pe desktop.

  Așadar, iată cum puteți salva o captură de ecran în clipboard pe un Mac:

  1. Apăsați simultan tastele Command + Shift + 4. Linia de ghidaj va apărea. Puteți elibera tastele.
  2. Apăsați Ctrl și trageți linia de ghidaj peste zona de pe ecran pe care doriți să o capturați.
  3. Eliberați butonul mouse-ului.
  4. Captura de ecran va fi salvată în clipboard.
  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante