More

  Japonia se pregătește să investească 1 miliard de dolari pentru a transforma un om în cyborg

  StiintaJaponia se pregătește să investească 1 miliard de dolari pentru a transforma un om în cyborg

  Japonia, cunoscută pentru inovațiile sale tehnologice, este pe cale să lanseze o amplă programă de stimulare a inovațiilor care vizează 25 de domenii cheie până în 2050. Acest program implică căutarea și dezvoltarea de soluții noi nu doar în cadrul țării, ci și în întreaga lume. Pentru a-și atinge obiectivele, guvernul japonez va aloca un miliard de dolari la fiecare 5 ani.

  Una dintre provocările majore cu care se confruntă Japonia este criza de forță de muncă. Pentru a rezolva această problemă, se propune robotizarea radicală a tuturor sectoarelor de producție. Aceasta implică crearea de roboți autonomi care să înlocuiască oamenii în agricultură, construcții, mine, păduri și pe drumuri. Acești roboți vor fi controlați de o inteligență artificială de tipul „mintea digitală”, care va fi capabilă să facă descoperiri noi, comparabile cu cele care primesc premiul Nobel, până în 2050.

  Japonia se confruntă cu o populație învechită și problema îmbătrânirii. Pentru a rezolva această problemă, se propune ciborgizarea și hibernarea. Prin înlocuirea părților uzate ale corpului uman cu implanturi, persoanele în vârstă pot redeveni membri utili ai societății. De asemenea, hibernarea artificială poate contribui la creșterea duratei de viață și poate reduce presiunea asupra infrastructurii în momentele critice.

  Până în 2050, Japonia își propune să recicleze toate tipurile de deșeuri și să neutralizeze emisiile în atmosferă. Problema poluării oceanului cu plastic va deveni o sursă importantă de materii prime ieftine și potențial nelimitate. Aceste inițiative vor contribui la protejarea mediului înconjurător și la crearea unui viitor durabil.

  Toate proiectele vor fi clasificate în funcție de prioritate, iar primirea de noi propuneri de cercetare va începe la sfârșitul acestui an. Guvernul japonez dorește să încurajeze inovarea, iar investițiile considerabile în domeniul tehnologic vor asigura că Japonia rămâne în fruntea dezvoltării globale.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante