More

  Musk a amenințat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale

  Alegerea editorilorMusk a amenințat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale

  Elon Musk a lansat un avertisment sever împotriva Apple, amenințând că va interzice utilizarea dispozitivelor companiei în cadrul propriilor sale afaceri dacă Apple integrează ChatGPT de la OpenAI în noile sale sisteme de operare. Musk, cunoscut pentru opiniile sale ferme privind securitatea și confidențialitatea datelor, a calificat această mișcare drept „o încălcare inacceptabilă a securității”.

  Pe rețelele de socializare, Musk a declarat că vizitatorii din birourile companiilor sale vor trebui să predea dispozitivele Apple, care vor fi depozitate într-o cușcă Faraday – un dispozitiv care limitează expunerea la câmpurile electromagnetice externe. El a criticat Apple pentru că „nu a fost suficient de inteligent să-și construiască propria IA”, dar a reușit să se asocieze cu OpenAI, ridicând întrebări despre securitatea și confidențialitatea utilizatorilor.

  Apple a anunțat pe 10 iunie un set de funcții bazate pe inteligență artificială pentru iPhone și Mac, denumit Apple Intelligence (AI). Printre acestea, se numără integrarea ChatGPT în asistentul vocal Siri, care va avea acces la corespondență și alte informații stocate pe dispozitiv pentru a înțelege contextul. Siri va putea redirecționa utilizatorii către chatbot-ul ChatGPT dacă nu poate finaliza anumite sarcini. Apple a subliniat că fără permisiunea utilizatorului, Siri nu va folosi ChatGPT și că Apple Intelligence funcționează doar pe dispozitiv, fără a trimite date către servere externe.

  Musk a fost unul dintre fondatorii OpenAI, dar a părăsit organizația și acum deține propria companie, X.AI, care dezvoltă un chatbot bazat pe inteligență artificială numit Grok, în competiție directă cu OpenAI. Musk a acuzat OpenAI că a devenit o subsidiară cu sursă închisă a Microsoft, lucrând pentru a maximiza profiturile acestora în detrimentul beneficiului umanității. OpenAI a respins acuzațiile, sugerând că afirmațiile lui Musk sunt motivate de regrete pentru că nu mai este implicat în companie.

  Apple promite că noul său Apple Intelligence va stabili un nou standard pentru confidențialitate în domeniul inteligenței artificiale, oferind utilizatorilor acces la funcții avansate într-un mod sigur și securizat. Rămâne de văzut cum va evolua această dispută între doi dintre cei mai mari giganți tehnologici ai lumii.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante