More

  Paint cu inteligență artificială? Microsoft se pare că lucrează la crearea de imagini bazată pe inteligență artificială pentru Paint

  SoftwarePaint cu inteligență artificială? Microsoft se pare că lucrează la crearea de imagini bazată pe inteligență artificială pentru Paint

  Microsoft Paint, aplicația clasică Windows care există din 1985, ar putea primi în curând o actualizare semnificativă bazată pe inteligența artificială (AI).

  O actualizare bazată pe AI

  Conform Windows Central, Microsoft se pare că lucrează la o nouă funcționalitate pentru Paint, care va permite utilizatorilor să creeze imagini pe baza unei descrieri textuale, utilizând aceeași tehnologie ca și Bing’s Image Creator. Această tehnologie pare a fi similară cu Stable Diffusion și Dall-E.

  Google dezvoltă și el o tehnologie similară, printr-un proiect numit Gemin, care va combina generarea de text și imagini.

  Alte aplicații cu potențial AI

  În afară de Paint, Microsoft explorează și posibilități AI pentru aplicațiile Photos, Camera și Snipping Tool.

  În ceea ce privește aplicația Photos, compania lucrează la o tehnologie AI care va permite recunoașterea persoanelor în fotografii și va permite utilizatorilor să le mute în alte imagini, prin funcționalitatea similară a Visual Lookup a Apple.

  Pentru Snipping Tool și aplicația Camera, Microsoft dorește ca acestea să poată recunoaște textul din imagini sau capturi de ecran, utilizând tehnologia OCR (optical character recognition) în timp real.

  Dezvoltare în curs

  Este important de menționat că aceste funcționalități se află încă în dezvoltare și este posibil să nu fie incluse în versiunea finală a Windows 11. Microsoft nu a confirmat oficial sau anunțat încă aceste funcționalități AI pentru aplicațiile sale.

  Credit imagine: Windows Central

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante