More

  Safari 17: Toate noile funcții vor veni pe Mac în această toamnă

  SoftwareSafari 17: Toate noile funcții vor veni pe Mac în această toamnă

  Safari, browser-ul incorporat de Apple, este probabil cea mai folosită aplicație de pe Mac-ul tău (da, chiar mai mult decât Finder, pentru pasionații de Mac). De aceea, Apple adaugă întotdeauna funcții noi și utile pentru Safari, browser-ul său. În versiunea 17, care va fi lansată în această toamnă, odată cu macOS Sonoma, Safari te ajută să fii mai productiv și mai sigur, și va fi disponibil pentru macOS Monterey, Ventura și viitorul Sonoma. Haide să aruncăm o privire asupra funcțiilor noi.

  Aplicații web

  Safari pentru Mac a ajuns în sfârșit la nivelul versiunilor iOS și iPadOS, care au avut deja această funcție de ceva timp. O aplicație web este practic un site web salvat ca o aplicație autonomă care apare în Dock. Pur și simplu dă clic pe pictograma sa pentru a o lansa.

  Profiluri

  Cu un profil, poți configura sesiuni de navigare separate bazate pe teme. De exemplu, poți configura un profil de Muncă pentru toate site-urile pe care le folosești pentru jobul tău, iar apoi poți configura un profil Personal separat pentru momentele când navighezi pe web în timpul liber. Poți fi mai specific cu profilurile tale, de exemplu, un profil pentru planificarea călătoriilor sau un altul pentru hobby-ul tău.

  Îmbunătățiri ale navigării private

  Atunci când deschizi o fereastră privată (Fișier > Fereastră privată nouă, sau Shift+Comandă+N), se deschide o fereastră a browser-ului care nu salvează detaliile sesiunii tale (cum ar fi istoricul) și nici nu o partajează cu celelalte dispozitive Apple. Aceasta a fost întotdeauna parte a navigării private în Safari, dar Apple a adăugat câteva îmbunătățiri suplimentare în versiunea 17.

  Când o fereastră privată este inactivă pentru o anumită perioadă de timp, ea se blochează și necesită introducerea parolei utilizatorului activ pentru a fi redeschisă.

  Foundry

  • Navigare privată blocată: Atunci când o fereastră privată nu este utilizată (de exemplu, când te depărtezi de Mac-ul tău), fereastra se blochează și conținutul său este ascuns. Pentru a deschide fereastra, trebuie introdusă parola contului de utilizator activ.
  • Protecție împotriva urmăririi linkurilor: Site-urile folosesc adesea urmăritoare în linkuri, dar acum, atunci când utilizezi navigarea privată (precum și linkurile partajate în Mesaje și Mail), urmăritoarele sunt eliminate.
  • Protecție împotriva urmăririi și identificării avansate: Previne încărcarea urmăritoarelor cunoscute pe pagini și identificarea dispozitivului tău. Această setare poate fi ajustată în Safari > Preferințe > Avansat, apoi bifând caseta pentru „Utilizați protecție avansată împotriva urmăririi și identificării”. Poți seta întotdeauna să fie activă sau doar atunci când folosești navigarea privată.
  • Extensiile sunt dezactivate implicit. Extensiile browser-ului pot fi activate mergând la Safari > Preferințe > Extensii și selectând extensia din coloana stângă. Apoi, în secțiunea principală, caută opțiunea „Permite în navigarea privată” și bifează caseta.

  Selecția multiplă a filelor

  Mai multe file pot fi selectate ținând apăsată tasta Shift și dând clic pe fiecare filă în parte. După ce ai selectat filele dorite, dă clic dreapta și va apărea un meniu cu opțiuni despre ce poți face cu acestea.

  După selectarea filelor, le poți deschide într-o fereastră nouă, poți crea un grup de file și poți realiza alte sarcini.

  Iconițe de favorite în bara de favorite

  Înainte de versiunea 17, bara de favorite afișa doar legături cu etichete text. Acum, o iconiță de favorite este inclusă pentru a putea identifica rapid link-urile.

  Sus: modul vechi în care link-urile sunt etichetate în bara de favorite Safari. Jos: modul nou, cu iconițe de favorite.

  Widget-ul Listă de lectură de pe desktop

  Unul dintre cele mai importante funcții noi ale macOS Sonoma este reprezentat de widget-urile de pe desktop. Printre widget-urile pe care le poți utiliza se află și un widget Listă de lectură, care îți permite să accesezi Listă de lectură Safari direct de pe desktop.

  Printre noile widget-uri de pe desktop în macOS Sonoma se află și cel pentru Listă de lectură Safari.

  Protecții pentru confidențialitate pentru extensiile aplicațiilor

  Acum sunt disponibile setări de confidențialitate pentru fiecare site web în parte pentru extensiile aplicațiilor, pe lângă extensiile web.

  Autofill pentru codurile de verificare pe bază de utilizare unică cu Apple Mail

  Atunci când primești un cod de verificare pe bază de utilizare unică în Apple Mail, Safari poate acum prelua acel cod pentru a-l utiliza în browser.

  Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile noi pe care Safari 17 le va aduce pe Mac în această toamnă. Cu siguranță, utilizatorii vor fi încântați să descopere și să exploreze toate îmbunătățirile aduse de Apple pentru experiența lor de navigare pe web.

  Imagine: Apple/Foundry

  Sursa informatii si fotografii: macworld.com

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante