More

  Review Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – Mai Ultra ca oricând

  ReviewsReview Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - Mai Ultra ca oricând

  În era tehnologiei avansate, tabletele au devenit dispozitive indispensabile pentru mulți utilizatori. Acestea oferă o portabilitate excelentă și funcționalitate versatilă, ceea ce le face ideale pentru lucrul la distanță, divertisment și chiar pentru înlocuirea laptopurilor tradiționale. Samsung, unul dintre liderii industriei, a lansat recent Galaxy Tab S9 Ultra, o tabletă care promite să ofere performanță, design și caracteristici superioare. În această recenzie, vom explora în detaliu acest nou model și vom dezvălui dacă merită sau nu să o achiziționați.

  Design

  Galaxy Tab S9 Ultra impresionează cu un design elegant și construcție solidă. Tableta este prevăzută cu un display de 14,6 inch, care ocupă majoritatea suprafeței frontale. Deși este un dispozitiv mare, este surprinzător de subțire, având o grosime de doar 5,5 mm. Carcasa metalică unibody conferă un aspect premium și o senzație plăcută la atingere. Cu toate că nu aduce schimbări majore față de modelul anterior, Galaxy Tab S9 Ultra adoptă un design asemănător cu seria Galaxy S23, oferind o uniformitate estetică.

  Tableta este ușoară și bine echilibrată, având o greutate de 730g. Această caracteristică face ca utilizarea tabletei să fie comodă și nu creează disconfort în timpul utilizării prelungite. În plus, Galaxy Tab S9 Ultra este echipată cu certificare IP68 pentru rezistența la apă și praf, o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare.

  Display și sunet

  Unul dintre punctele forte ale Galaxy Tab S9 Ultra este display-ul său impresionant de 14,6 inch. Acesta utilizează tehnologia Dynamic AMOLED 2X și dispune de o rată de refresh adaptivă de 120Hz. Rată de refresh adaptivă permite ajustarea frecvenței de reîmprospătare în funcție de conținutul afișat, ceea ce optimizează autonomia bateriei. Display-ul este mai luminos decât cel de anul trecut și oferă o calitate excelentă a imaginii, cu culori vii și luminozitate ridicată.

  În ceea ce privește sunetul, tableta dispune de patru difuzoare AKG, care sunt cu 20% mai puternice decât cele de anul trecut. Calitatea sunetului este excepțională, oferind o experiență audio captivantă și imersivă.

  Performanță

  Galaxy Tab S9 Ultra este echipată cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, oferind o performanță de top în clasa sa. Tableta poate fi configurată cu 12GB sau 16GB de memorie RAM și cu variante de stocare de 256/512GB sau 1TB. Această putere de calcul permite desfășurarea activităților complexe, cum ar fi multitasking-ul intensiv, editarea video și redarea jocurilor cu cerințe ridicate de memorie.

  Am testat extensiv tableta în ceea ce privește editarea conținutului video și a răspuns cu ușurință la cerințele de lucru. Exportul videoclipurilor finite a fost realizat cu o viteză de două ori mai mare decât modelul de anul trecut. Funcția Quick Share, care permite partajarea rapidă a fișierelor mari, este de asemenea îmbunătățită și oferă o viteză de transfer de trei ori mai mare decât a modelului Galaxy Tab S8 Ultra.

  Camere

  Galaxy Tab S9 Ultra este echipat cu o cameră principală de 13 megapixeli, care realizează fotografii de calitate decentă, cu reproduceri precise a culorilor. Senzorul ultra-wide a fost îmbunătățit la 8 megapixeli, comparativ cu 6 megapixeli în anul precedent, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității imaginilor. Deși nu se poate aștepta performanța unei camere foto profesionale, camerele de pe tabletele, în general, îndeplinesc cu succes necesitățile utilizatorilor.

  Un alt aspect demn de menționat este prezența notch-ului în display, care adăpostește două camere foto ultra-wide de 12 megapixeli. Tehnologia de urmărire automată a feței oferită de Samsung este utilă în apelurile video, asigurând că utilizatorul rămâne mereu în cadru.

  Software

  Galaxy Tab S9 Ultra vine preinstalată cu Android 13 și interfața personalizată One UI 5.1.1. Samsung a introdus câteva funcții software noi care permit utilizatorilor să extragă mai multă productivitate și performanță din tableta lor. Una dintre acestea este actualizarea bara de activități, care poate afișa până la patru aplicații recente, permițând accesul rapid la cele mai utilizate aplicații. Funcții de productivitate, cum ar fi Multi-Active Window, sunt prezente și oferă o experiență familiară utilizatorilor. Platforma DeX de la Samsung este, de asemenea, inclusă, oferind o interfață similară cu cea a unui PC, pentru a îmbunătăți productivitatea.

  Samsung a extins parteneriatele sale software, includând aplicații de creație și productivitate de la terți, cum ar fi LumaFusion, pentru a oferi utilizatorilor mai multe opțiuni de lucru eficient pe tableta lor.

  S Pen

  Una dintre caracteristicile distincte ale Galaxy Tab S9 Ultra este S Pen-ul inclus în pachet. Acesta se atașează magnetic în partea din spate a tabletei și poate fi încărcat în ambele direcții. S Pen-ul este un instrument excelent pentru productivitate și oferă o experiență fluidă pe display, oferind senzația apropiată de scris pe hârtie.

  Baterie

  Galaxy Tab S9 Ultra dispune de o baterie cu capacitatea de 11.200mAh și suportă încărcare rapidă de 45W. Deși această capacitate de baterie este similară cu cea a modelului anterior, autonomia bateriei a fost îmbunătățită cu aproximativ 10%, datorită noului chipset mai eficient. După câteva săptămâni de utilizare, tableta își va adapta autonomia în funcție de modelele de utilizare ale utilizatorului, oferind astfel o durată mai mare de utilizare.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante