More

  REVIEW Samsung S95C: Unul dintre cele mai bune televizoare de pe piață

  ReviewsREVIEW Samsung S95C: Unul dintre cele mai bune televizoare de pe piață

  Televizoarele au evoluat rapid în ultimii ani, iar tehnologia TV se dezvoltă într-un ritm incredibil de rapid. În trecut, doar faptul că un televizor avea un panou OLED îl transforma automat într-un model high-end. În prezent, cele mai bune televizoare combină tehnologia OLED cu puncte cuantică, o tehnologie care ar trebui să facă televizoarele OLED mai luminoase și mai vibrante. Unul dintre aceste televizoare de top este Samsung S95C, care se situează în vârful gamei Samsung. În acest articol, vom explora în detaliu caracteristicile și performanța acestui televizor.

  Designul elegant și premium al televizorului Samsung S95C

  Unul dintre primele lucruri care iese în evidență la televizorul Samsung S95C este designul său elegant și premium. Acesta continuă abordarea Samsung de a folosi o cutie One Connect, ceea ce înseamnă că toate porturile și procesarea sunt localizate separat de ecranul propriu-zis. Rezultatul este că poți monta doar ecranul pe perete, cu un singur cablu care îl conectează la restul sistemului. Pentru acest test, televizorul nu a fost montat pe perete, dar am putut aprecia totuși subțirimea și designul de înaltă calitate.

  Televizorul este construit din materiale premium, ceea ce îl face destul de greu. Vei avea nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a-l asambla, altfel riști să îl deteriorezi în proces. Cutia One Connect oferă o selecție bună de porturi. Vei avea patru porturi HDMI 2.1 impresionante, două porturi USB 2.0, o ieșire audio optică și un port Ethernet. Este practic tot ceea ce ai nevoie în 2023, iar faptul că toate cele patru porturi sunt HDMI 2.1 este un avantaj semnificativ.

  Experiența software și caracteristicile televizorului Samsung S95C

  Ca un televizor Samsung modern, S95C vine cu toate caracteristicile tehnologice pe care le-ai putea aștepta în 2023. În primul rând, acesta se laudă cu sistemul de operare Tizen dezvoltat de Samsung, care funcționează foarte bine. Abordarea software a Samsung pentru televizoare este una pe care o apreciez, deși trebuie să recunosc că și concurența, precum Google TV, este la fel de ușor de utilizat. Pe televizor vei găsi toate aplicațiile de streaming importante și poți folosi televizorul ca hub SmartThings pentru utilizatorii casei inteligente Samsung, ceea ce este un avantaj.

  Televizorul suportă și HomeKit și poți instala Bixby sau Alexa în timpul configurării. Aceste caracteristici aduc o experiență completă și convenabilă pentru utilizatorii care doresc să controleze televizorul prin comenzi vocale sau să îl integreze în ecosistemul lor smart home.

  Calitatea imaginii impresionantă a televizorului Samsung S95C

  Desigur, avantajul real al acestui televizor față de alte opțiuni Samsung este calitatea imaginii. Samsung S95C este unul dintre cele mai bune televizoare din industrie, dar trebuie să fii dispus să plătești pentru aceasta. Unul dintre aspectele importante ale acestui televizor este utilizarea tehnologiei punctelor cuantice în combinație cu un panou OLED pentru a face imaginile OLED mai luminoase. Totuși, trebuie menționat că recent televizoarele OLED au devenit în general mai luminoase, iar LG G3 poate concura în această privință cu S95C. De fapt, G3 are încă o luminozitate puțin mai mare decât S95C.

  Televizorul oferă o îmbunătățire a imaginii prin intermediul procesorului Neural Quantum 4K de la Samsung, care funcționează foarte bine, așa cum te-ai aștepta. Conținutul 1080p arată ca și cum ar fi 4K, iar diferența între conținutul 4K și 720p sau imagini mai slabe este vizibilă, dar în general, tehnologia de scalare oferită de acest televizor face chiar și conținutul cu rezoluție mai mică mai ușor de vizionat.

  Rata de reîmprospătare a imaginii este de 144Hz, iar faptul că televizorul suportă HDMI 2.1 înseamnă că vei avea parte de o experiență de gaming extrem de fluidă pe consolele moderne. De fapt, jocurile pe acest televizor au fost o experiență excelentă. Singurul aspect care lipsește este suportul pentru Dolby Vision. Acest lucru era de așteptat, deoarece Samsung nu licențiază Dolby Vision. Totuși, conținutul HDR arată în continuare excelent. Ar fi fost totuși bine ca Samsung să ofere suport pentru Dolby Vision, având în vedere că este singurul producător major care nu face acest lucru.

  Calitatea sunetului la televizorul Samsung S95C

  Dacă alegi un televizor care arată atât de bine, ar fi bine să îți îmbunătățești și sistemul audio. Boxele televizorului S95C nu se ridică la nivelul imaginii, dar într-o situație de urgență, vei fi impresionat de calitatea lor – sunt mai bune decât majoritatea boxelor integrate disponibile pe piață. În special, am fost impresionat de bas, care este de obicei un aspect care lipsește la televizoarele de înaltă calitate. Desigur, basul nu se va compara cu un subwoofer dedicat, precum Sonos Sub Mini, pe care l-am folosit în timpul testării. Dar a fost mai profund decât mă așteptam. Detaliile înalte sunt, de asemenea, destul de bune. Totuși, dacă vrei o experiență audio de calitate superioară, ar trebui să investești într-o bară de sunet externă. Chiar și o bară de sunet de nivel mediu, precum Sonos Beam, va oferi un sunet mai bun decât boxele integrate ale televizorului.

  Competiție

  Cel mai mare competitor al televizorului Samsung S95C este LG G3, care utilizează tehnologia micro lentilelor pentru a crește luminozitatea. Este unul dintre cele mai luminoase televizoare OLED disponibile în prezent. De asemenea, oferă un design impresionant și o experiență software excelentă. În cele din urmă, aceste două televizoare sunt extrem de echilibrate, așa că merită să alegi în funcție de preferințele tale personale în ceea ce privește software-ul.

  Merită să achiziționezi televizorul Samsung S95C?

  Da, dacă ești dispus să investești, acest televizor este unul dintre cele mai bune de pe piață. Oferă o experiență TV excelentă, cu o calitate a imaginii superioară și un design de înaltă calitate. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare și bugetul disponibil, deoarece acest televizor nu este accesibil pentru toată lumea.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante