More

  Telescopul Hestia vă va permite să observați stelele folosind un smartphone obișnuit

  GadgetsTelescopul Hestia vă va permite să observați stelele folosind un smartphone obișnuit

  Când vine vorba de fotografierea cerului stelar, camerele de pe smartphone-uri nu oferă rezultate satisfăcătoare. Cu toate acestea, telescopul compact Hestia, produs de compania franceză Vaonis, vine în ajutorul pasionaților de astronomie și le oferă posibilitatea de a realiza fotografii de calitate a cerului stelar folosind un smartphone. Cu dimensiuni de doar 17 x 25 x 5,5 cm și o greutate de 500 g, acest telescop este ușor de transportat și utilizat.

  Telescopul Hestia este echipat cu un obiectiv de 30 mm format din șase lentile dispuse în trei grupuri a câte două lentile. Atunci când lumina ajunge în obiectiv, aceasta este focalizată prin intermediul prismelor pe senzorul camerei de pe smartphone. Calitatea imaginii și dimensiunea senzorului vor depinde în totalitate de caracteristicile smartphone-ului utilizat, însă telescopul permite utilizatorului să mărească imaginea de până la 25 de ori folosind o aplicație specială și să facă toate setările necesare direct de pe telescop.

  O altă caracteristică interesantă a telescopului Hestia este aplicația interactivă care vine la pachet cu acesta. Aplicația oferă utilizatorului o hartă interactivă a cerului, care conține informații despre cele mai interesante obiecte astronomice care pot fi studiate. Utilizatorul poate naviga prin această hartă și poate primi sugestii despre locațiile și momentele optime pentru observarea diferitelor obiecte. Această funcționalitate face din telescopul Hestia un instrument util pentru cei pasionați de astronomie care doresc să descopere și să exploreze cerul stelar.

  Hestia este echipat cu un filtru special pentru observarea Soarelui. Acest filtru protejează ochii utilizatorului și permite observarea în siguranță a Soarelui, fără a deteriora retina. Cu ajutorul telescopului Hestia, pasionații de astronomie pot observa fenomene precum petele solare și erupțiile solare, obținând imagini clare și detaliate.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante