More

  Utilizatorii se plâng de degradarea rapidă a bateriei iPhone 14: Capacitatea maximă a bateriei iPhone 14 scade prea repede?

  SmartphoneiPhoneUtilizatorii se plâng de degradarea rapidă a bateriei iPhone 14: Capacitatea maximă a bateriei iPhone 14 scade prea repede?

  Proprietarii de iPhone 14 și iPhone 14 Pro se plâng de starea bateriei, dar nu este încă clar dacă aceasta este o problemă reală. În acest articol, vom analiza datele disponibile pentru a înțelege mai bine situația.

  Plângeri în legătură cu bateria iPhone 14

  În luna august, au început să apară rapoarte despre problemele cu bateria pentru iPhone 14 și iPhone 14 Pro, cu afirmații că aceasta se degradează mult mai rapid decât ar trebui.

  Conform plângerilor, dacă verificați secțiunea „Baterie” din aplicația Setări, sub secțiunea „Stare baterie și încărcare”, cifra Capacitate maximă este mult mai mică decât ar dori oamenii. Deși este de așteptat ca capacitatea maximă să scadă în timp, aceasta se deteriorează puțin prea rapid pentru unii utilizatori.

  Există o problemă cu bateria iPhone 14?

  Un grup vocal de utilizatori de iPhone 14 și iPhone 14 Pro au ridicat probleme în legătură cu cifra Capacitate maximă, afirmând că aceasta scade mult mai rapid decât ar dori ei. Aceste plângeri au apărut pe rețelele de socializare și, în timpul verii, au devenit mai vizibile.

  În luna iulie, Sam Kohl de la Apple Track a menționat că, capacitatea iPhone 14 Pro, după mai puțin de un an de utilizare, este de 90%, considerând această cifră „inacceptabilă”. John Rettinger a comentat în luna august că iPhone 14 Pro Max, achiziționat la lansare, are o capacitate de 90% și el.

  Joanna Stern de la Wall Street Journal a întrebat de ce iPhone 14 Pro este redus la 88% și un expert dintr-un magazin Apple a menționat că el personal a ajuns deja la 450 de cicluri de încărcare. În comparație, un iPhone 12 Pro de trei ani deținut de soția lui Stern avea o capacitate de 80%, iar iPhone 13 Pro al editorului său de doi ani avea o capacitate de 90%.

  Alții au menționat, de asemenea, procente scăzute, inclusiv Tom Warren de la The Verge cu 91% și Max Weinbach cu 89%.

  Deși acestea sunt exemple importante, există mulți alți utilizatori pe rețelele de socializare care se plâng de Capacitatea maximă a bateriei pentru smartphone-urile lor iPhone 14. Excluzând răspunsurile troll, întrebarea tipică pentru cei afectați de această problemă este legată de o baterie care are o valoare în jur de 90% sau chiar mai scăzută, în procente.

  Opinia generală este că Capacitatea maximă nu ar trebui să scadă sub 90% într-un an de la lansare. Cel puțin, procentele nu ar trebui să scadă mai repede decât bateriile modelelor anterioare de iPhone.

  Așteptările Apple în privința bateriei iPhone 14

  Apple încearcă să stabilească așteptări realiste pentru bateriile dispozitivelor sale, după cum este menționat în pagina sa privind „Service-ul și reciclarea bateriilor”.

  Pentru iPhone, Apple afirmă că bateria este proiectată să păstreze până la 80% din capacitatea sa originală după 500 de cicluri complete de încărcare. Un ciclu complet de încărcare înseamnă de a descărca complet bateria și apoi de a o încărca la capacitatea maximă.

  În comparație, se crede că Apple Watch, MacBook și linia iPad rețin 80% din capacitatea lor după 1000 de cicluri complete de încărcare, în timp ce iPod-ul o face pentru 400 de cicluri.

  Apple avertizează, de asemenea, că „dacă trebuie să încărcați bateria din ce în ce mai des, ar putea fi momentul să o servicezi” și că acest lucru trebuie făcut prin intermediul Apple sau a unui furnizor de servicii autorizat.

  Există, de asemenea, o garanție de un an pentru iPhone, care include acoperirea service-ului pentru o baterie defectuoasă care a atins acea cifră de 80%. AppleCare+ poate prelungi această garanție la doi ani pentru iPhone-uri.

  Pentru dispozitivele care nu se află în perioada de garanție, există un serviciu de înlocuire a bateriei.

  O problemă comună?

  De-a lungul anilor, am avut acces la o cantitate mare de date de service din lanțul de reparații Apple, iar ratele de înlocuire a bateriilor iPhone sunt incluse în aceste date.

  Am grupat înlocuirile de baterii în două categorii – modelele non-Pro de iPhone 14 și cele două modele iPhone 14 Pro într-un alt grup.

  În loc să comparăm ratele de defectare per capita, putem compara numărul total de înlocuiri, având în vedere că populația totală de iPhone-uri vândute în primul an de la lansare este puțin mai mică în 2022-2023 decât a fost în 2021-2022.

  Pentru durata de viață a grupului iPhone 14 și grupului iPhone 14 Pro, numărul de defecțiuni ale bateriei, adică acea valoare de 80% a fost atinsă sau Apple a decis să înlocuiască bateria în urma unei plângeri a utilizatorului, chiar dacă nu se atinge 80%, este puțin mai mic decât în trecut. Acest lucru este consistent cu ceea ce se crede că este o populație mai mică de modele iPhone 14 vândute în total decât linia iPhone 13.

  Familia iPhone 14 Pro are puține defecțiuni în total în comparație cu grupul iPhone 14. De asemenea, se crede că populația până în prezent a modelelor iPhone 14 Pro este mai mare decât cea a iPhone 14.

  Dacă ar fi existat o problemă masivă, am fi observat o abatere semnificativă în cantitatea de defecțiuni și o abatere mare corespunzătoare de la acea curbă în formă de clopot. Până în prezent, nu există o abatere semnificativă în niciun model iPhone 14 sau iPhone 14 Pro.

  Cu toate acestea, este încă devreme în viața dispozitivului, iar iPhone 14 se află încă pe partea stângă a curbei în formă de clopot. Vom reveni asupra acestei situații peste aproximativ șase luni.

  Cum funcționează o baterie și ce se întâmplă

  Am acoperit anterior într-un articol despre cum funcționează o baterie iPhone și cum să îți menții bateria în stare bună de funcționare.

  Pe scurt, bateriile cu ioni de litiu utilizează un anod și un catod separate printr-un electrolit în general inflamabil, cu atomi încărcați care se deplasează de la anod la catod prin electrolit. Acest proces eliberează electroni, care se întorc la catod, completând circuitul.

  Reîncărcarea inversează eficient această reacție chimică, cu un anumit uzură a bateriei.

  Aceste reacții generează căldură și pot deteriora bateria, ceea ce în cele din urmă duce la epuizarea bateriei prin efecte fizice și chimice care nu sunt acoperite în acest articol. Pentru utilizatori, această uzură se reflectă printr-o reducere a capacității bateriei în timp. Nicio baterie nu este eternă.

  În ceea ce privește motivul pentru care procentul se schimbă mai rapid pentru unii utilizatori, acest lucru poate fi atribuit unor factori diferiți. Cel mai evident motiv pentru scădere ar putea fi creșterea utilizării bateriei, cu aplicații intensive precum jocurile care necesită o rată mai mare de consum de energie într-un timp scurt. Și ecranul mereu activ consumă o anumită cantitate de energie.

  O baterie uzată poate crea probleme de funcționare, deoarece Apple a introdus măsuri de protecție în iOS 10.2.1 care limitează puterea CPU-ului pentru a minimiza șansele de întrerupere a alimentării din cauza consumului excesiv de energie al CPU-ului. Cu toate acestea, aceasta a dus la mai multe procese colective care au rezultat într-o soluționare cu o sumă de $500 milioane.

  Există posibilitatea ca, odată cu scăderea capacității, posesorii de iPhone 14 să se confrunte cu aceste măsuri de protecție mult mai devreme decât ar fi fost de așteptat, în special având în vedere durata de viață de mai mulți ani a unui iPhone în multe cazuri.

  Pluralul de „anecdote de pe rețelele de socializare” nu este „date”. În același timp, este greu de negat volumul plângerilor referitoare la procentul Capacității maxime a bateriei.

  Dacă volumul acestora este doar zgomotos sau indică o problemă reală, rămâne de văzut. Doar pentru că toate iPhone-urile dvs. anterioare au încă o baterie funcțională și iPhone 14 se descarcă mai repede decât acelea, nu înseamnă că este o problemă sistemică cu iPhone 14.

  Și, desigur, acest lucru nu înseamnă că nu există o problemă. Este doar prea devreme pentru a spune. În acest moment, nu pare să fie o problemă mai mare vizibilă pentru Apple – încă.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante